Tecar je radiofrekvenčni aparat, ki deluje na principu segrevanja tkiv. Na tkivo delujemo s kapacitivno in rezistivno glavo, kar pomeni, da tretiramo površinska, kot tudi globinska tkiva. Za samo radiofrekvenco pa tudi vemo, da zelo dobro vpliva na kožo v lepotnem smislu, saj se koža zaradi segrevanja napne in je končni rezultat tudi pomlajen videz kože.

Tecar aparat vedno uporabljam kot dodatek masaži, saj je rezultat same masaže neprimerno boljši. Ko so mišice dobro segrete, je masaža neprimerno manj boleča, kar je za stranko zagotovo prijetnejše. Na tem mestu moram poudariti, da sama nisem fizioterapevt in aparata nikoli ne uporabljam v te namene.

 Poleg tega pa tudi ne smem pozabiti omenit absolutnih kontraindikacij, ki pa so nosečnost, srčni spodbujevalnik, rakava obolenja in seveda odprte rane ali poškodovana koža na mestu tretiranja.

Tibetanska masaža vratu in glave pa se osredotoča na po navadi največjo težavo našega časa in sicer bolečine on občutek zategovanja v vratu, okoli lopatic in v predelu ramen. Včasih se ti občutki kot bolečina stopnjujejo vse do glavobolov, mravljinčenja prstov na rokah ( predvsem ponoči ), nespečnosti in pekočega občutka med ali pod lopaticami.

Ker sta ti dve metodi zelo kompatibilni, ju vedno kombiniram in učinki so v skoraj vseh primerih že po enem samem tretmaju.